5 Οκτ 2012

4 Οκτωβρίου Διεθνής Ημέρα Λεσβιών


Η προέλευση της Διεθνούς Ημέρας Λεσβιών στην Αυστραλία παραμένει ένα μυστήριο, αλλά η ημέρα γιορτάζεται ευρέως από τις λεσβίες και έχει την υποστήριξη των λεσβιακών ομάδων σε όλη τη χώρα κάθε χρονιά στις 4 Οκτωβρίου.

Μπαίνουν σε μια κοινή προσπάθεια πολλές οργανώσεις λεσβιών της
Queensland, η γιορτή Brisbane θα αρχίσει στις 12 με το Εκθετήριο Λεσβιών που θα είναι ανοιχτό όλη την ημέρα για να δείξει λεσβίες καλλιτέχνιδες, λεσβιακές επιχειρήσεις, λεσβιακά προϊόντα, λεσβιακές ομάδες, λεσβιακές εκδηλώσεις και άλλα.

"Αυτή είναι μια ξεχωριστή μέρα για τις λεσβίες και τις φίλες τις, έτσι παρακαλούμε να έρθετε και να συναντηθούμε, να σμίξουμε και να γιορτάσουμε με μια υπέροχη ομάδα γυναικών!", είπε η εκπρόσωπος Διεθνούς Ημέρας Λεσβιών Monique Forest.

Η ζωντανή ψυχαγωγία αποτελείται από τέσσερις φανταστικές λεσβίες τραγουδίστριες, στιχουργούς - την Pixel, την Bec Johnson, την Kristie Schoots και την Terry Fitzgerald. Επίσης στη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχουν ζωντανές παραστάσεις χορού, ένα τραπέζι μπιλιάρδου, ​​η μεγάλη τυχερή των βραβείων εισόδου, και φυσικά εκατοντάδες λεσβίες!

Το  Club Νότια Leagues είναι ο ιδανικός χώρος για τις γιορτές της Διεθνούς Ημέρας Λεσβιών, με ένα μεγάλο μπαρ στον επάνω όροφο και με όμορφη εξωτερική μεγάλη βεράντα.

Αυτή η μέρα γιορτάζεται
ευρέως από λεσβίες και υποστηρίζεται από λεσβιακές ομάδες και είναι ανοικτή στις φίλες μας και στα παιδιά τις. Άνδρες που είναι φιλικοί προς τις λεσβίες είναι ευπρόσδεκτοι. Τα παιδιά πρέπει να επιβλέπονται από μία-έναν ενήλικα.

Η Διεθνής Ημέρα Λεσβιών είναι ένα γεγονός που ανήκει στην Λεσβιακή Κοινότητα και λειτουργεί με την υποστήριξη της City Lickers, του Club Φοίνιξ, της OWLS, της Woman2Woman Sunshine Coast, των Feathers, των Dykes on Mykes, της QAHC Λεσβιακή Ομάδα Δράσης για την Υγεία και του The Order of Seven and Dykes on Bikes.

Διεθνής Ημέρα Λεσβιών: Κυριακή 4 Οκτωβρίου.
Στο Souths Leagues Club - Davies Park - Jane Street, West End.

Εισιτήρια προς 5 δολλάρια. Αυτή είναι μια δράση χωρίς κέρδος το οποιοδήποτε ποσό συγκεντρωθεί θα δωθεί στη Λεσβιακή Ομάδα Δράσης για την Υγεία - QAHC Lesbian Health Action Group.
 

Την είδηση την βρήκαμε στις 2.10.12 και την μεταφράσαμε από την qnews.com στην http://qnews.com.au/content/international-lesbian-day